Frågor & svar

Vad är det för skillnad mellan diesel box och optimering?


Vid en optimering så får man tillgång till alla parametrar som styr motorns hjärna. -Med en Dieselbox får man endast tillgång til en parameter, Bränsletrycket.




Hur lång tid tar det?


Mellan 2-4h! Det varierar från bil till bil. Kontakta oss via frågeformuläret om just din bil! 03




Är det skadligt för motorn?


Vi håller oss inom ramen för vad motorn och drivlinan kan hantera. Dessutom är det mycket övervakning i moderna styrsystem som känner av om något börjar bli dåligt. Styrsystem kompenserar för detta så inte motorn skadas. Denna övervakning sker även på bilar som är orginal.




Vad lämnar ni för garantier / Försvinner optimeringen vid service?


Vi lämnar 3 års mjukvarugaranti. Vid stora mjukvaruuppdateringar så har det förekommit att bilens modifierade mjukvara överskrids. Skulle så vara fallet, optimerar vi bilen igen till ett fast pris på 1000:- ink.moms.




Besiktning


Ett fordon som är i gott skick får normalt bättre eller oförändrade avgastester hos besiktningen efter optimering. Verktygen som använda vid besiktning har ingen möjlighet att kontrollera vilken mjukvara fordonet har.




Hur bokar jag och var finns ni?


VI finns på följande orter: Västerås, Linköping, Göteborg, Örebro, Skövde Här finner du alla kontaktuppgifter. Du kan även skicka in en förfrågan till info@skmo.se




Kan jag delbetala?


Hos oss på Skandinavisk Motoroptimering kan du som kund välja att betala din optimering via Klarna. Där kan du välja att delbetala eller skjuta upp betalningen i ett antal dagar. Se mer info på www.klarna.se





Varför Skandinavisk Motoroptimering?

Vi inom Skandinavisk Motoroptimering har en flerårig erfarenhet från avancerad optimering av ett antal olika fordonstypr: personbilar, transportbilar samt inte minst husbilar och båtar. I alla våra uppdrag ingår analys & diagnos, installation och en treårig garanti för att din optimering fortsatt ska att fungera perfekt.

En förbättrad bränsleekonomi är såklart en stor fördel. Att dessutom ge bilen mer kraft för tunga transporter, accelerationer och andra krävande situationer som till exempel omkörningar och uppförsbackar, är både praktiskt och ger även en säkrare körning.

© 2019 by Skandinavisk Motoroptimering